Frank Herbert 8 Ekim 1920 yılında Tacoma'da dünyaya geldi. 1939 yılında liseden mezun olduktan sonra gazete'de çalışmaya başladı. İkinci dünya savaşı çıkana kadar bu işini sürdürdü. Savaşta cephede görevliydi ve yaralanarak cephe gerisinde savaş fotoğrafçılığı yaptı. 

Savaş sonrasında Washington Üniversitesine girdi ve burada tanıştığı Beverly Ann Stuart ile tanışarak evlendi. Frank Herbert 1947 yılı dönüm noktası oldu. Looking for Someting isimli ilk öyküsünü sattı ve yazarlık kariyerine başlamış oldu.

Bu zamanda farklı gazetelerde editörlük yapıyordu. The Dragon in the Sea isimli kitabı yazarın ilk romanı oldu. 1959 yılında Dune serisi için çalışmalara başladı. bu araştırma altı yılını yayınlanması ise bir kaç yılını aldı. 

Kitabını gönderdiği 20'den fazla yayın evinden ret cevabı aldı. Chilton yayın evi anlaştı ve kitabını bastırdı. Eleştirmelerden çok iyi geri dönüşler alan kitap piyasaya bomba gibi düştü. Sıradan bilim kurgu kitaplarından çok ayrı bir kurgusu olan kitap bilim kurgunun baş yapıtlarından biri olarak anıldı. 

Kitap Çöl Gezegeni Dune ismi ile beyaz perdeye aktarıldı. Daha sonra 3 bölümlük bir televizyon dizisi olarak çekildi. Kitabı konu alan bilgisayar oyunu yapıldı. Pankreas kanseri olan Herbert kaptığı bir virüs sonucu 11 Şubat 1986 yılında vefat etti. 

Frank Herbert - Yazarın kitapları

Arama kriterlerini değiştir
Kapat