9772564742009
918524
Üstad Dergi - Güz 2022
Üstad Dergi - Güz 2022
37.50

Bahar 2017 itibariyle okurlarına “merhaba” diyen “Üstad Avukatlık Meslek Dergisi”, farklı deneyim ve hikayeleri, benzeştiği kadar ayrılan özellikleri olan ama nihayetinde “avukatlık” yapmaya gayret eden bir ekip ile yürüyüşüne başladı.


Neden “Üstad” sorusunun cevabı; günümüz siyasi, toplumsal ve bireysel anlatım yollarının ayrıştırıcı kavram ve tanımlamalarından uzak olan; geçmiş ile geleceği, eski ile yeniyi, yaşlı ile genci, siyasal düzlemin türlü boyutlarını uzlaşı ile kavrayabilme ve birleştirebilme arzusunda gizli.


Derginin adı ne olsun derken, adliye koridorlarında, duruşma salonlarında ve başkaca mekânlarda avukatlar olarak birbirimize nasıl seslendiğimizi düşündük; “Üstad!” Dedik ki; cübbeyi bugün henüz yeni giymiş avukat da; yılların izleri cübbesinde saklı avukat da bilir bu ünlemeyi. Dergi olarak yola çıkarken de öyle olalım istedik; kimsenin yabancısı olmadığı ve kimseye yabancı olmayacak bir ses.


“Üstad Avukatlık Meslek Dergisi”, acelecilik ve yüzeyselliğin hakim olduğu bir çağda; avukatlık mesleğinin başat unsurlarının, toplumsal olanı yorumlama, kaydetme ve “adalet” idealine mümkün olduğunca yaklaşma çabası olduğunun bilincinde. Avukatlık mesleğinin gelişime ve paylaşıma açık doğasını dergi sayfalarına kaydederek ilerleyeceği bu yolculuğa, nice üstadları dahil etme hevesiyle yoluna devam etmektedir.


Kapat