9772667740001
920876
Parimpar - Aralık 2021
Parimpar - Aralık 2021
25.00

Konu “TARİH” olunca, ne yazık ki ülkemizde çocuklarımıza yeteri kadar önem verilmemektedir. Tarih'in çocuk dünyasında kahramanlık hikayeleri ile dayanaksız hayaller yaratılarak aktarıldığı; tarih ya da tarihî mekan söz konusu olduğunda yeteri kadar bilinçli davranılmadığı görülmektedir.


İşte bu nedenlerle, öncelikle küçük gruplar üzerinde yapılan çalışmalar/denemeler ve etüdlerin ardından Çanakkale Savaşları Enstitüsü bünyesinde, Tarih ve Çocuk kavramlarını bir araya getirebilecek ürünler yaratmak adına toplandık. Tarih ve Çocuk Dergisi: PARİMPAR, böyle doğdu.


3 ayda bir çıkarılan ‘PARİMPAR' isimli Tarih ve Çocuk Dergisi'nde çocukların ilgi alanına girecek her konunun tarihle kesiştiği ortak noktaları seçilmeye özen gösteriliyor.


Enstitümüz Tarih ve Çocuk Araştırmaları Ekibi tarafından hazırlanan dergi, çocukların ilgisini çekebilecek nitelikte büyük oranda öğrendikleri konularla oldukça dolu ve bunun yanında eğlenebilecekleri etkinlikler ile zenginleştirilerek pedagogların kontrolünden geçerek hazırlanıyor.


Seçilen tarihsel figür, mekan, şahıs ya da olay, eğitim müfredatında ya da gündelik hayatta karşılaşabileceği konular üzerine odaklanıyor.


Unutmayalım ki millet olma bilinci, çocuklarımıza gündelik hayattan bağını koparmadan çağdaş ilke ve bilimsel metotlarla erken yaşta verilmelidir.


Kapat