Hindistanlı mistik bir guru olan Osho 11 Aralık 1931 yılında dünyaya geldi. Gerçek ismi Chandra Mohan jain’dir. 1960 yıllarında Acharya Rajneesh, 1970 ve 1980 yıllarında Bhagwan Shree Rajneesh, 1989 yılından sonra sadece Osho olarak tanındı.

Hindistanın Madhya Pradesh eyaletinde doğdu. Çocukluk yıllarında felsefeye ve Ben duygusu üzerine yoğunlaştı. Başkalarının bilgileri ve öğretilerine değil, kendi içinde gelişen bilgiye ve öğretiye itibar etti, ve bunu savundu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Jabalpu Üniversitesinde felsefe dersleri verdi. Hindistan'ın çeşitli eyaletlerinde felsefe üzerine konuşmalar yaptı.Hiç bir geleneğe bağlı değildi. Gerçek varoluşçu olduğunu iddia etti.

Tutucu din liderlerine karşı cephe aldı. İlgi duyduğu alanda kendini çok fazla geliştirdi. Bu gelişimden sonra tecrübe ve bilgilerini yoğun olarak insanlara aktarmaya başladı.Meditasyonun önemine vurgu yaptı. 1970 yıllarından sonra kendine ait bir meditasyon tekniği geliştirdi. Böylelikle Osho ününü Hindistan dışına taşırmayı başardı.

Hiçbir gelenek ve dine bağlı olmadığını söyledi ve yeni bir din bilinçliliğini temsilcisi olduğunu ve bu din bilincinin başlangıcını ilan etti. Osho 1985 yılında göçmen yasalarını ihlal ettiği gerekçesi ile göz altına alındı. Ünlü düşünür ve guru 19 Ocak 1990 yılında hayatını kaybetti. Ölümünden sonra vefatının doğal olmadığını Amerikalı hükumet tarafından zehirlendiği iddiaları ortaya atıldı.

 

Osho (Bhagwan Shree Rajneesh) - Yazarın kitapları

Arama kriterlerini değiştir
58 Kayıt bulundu Toplam 3 Sayfa << < 1 2 3 > >>
Kapat