Hayatında birçok roman yazan Halide Edib Adıvar bunun yanı sıra Hikaye, Anı ve Oyun türlerinde de yazılar yazmıştır. 1882 yılı doğumlu olan yazar. Amerikan kız kolejinde okumuştur. 1908 yılında Tevfik Fikret’in yayımladığı Tanin gazetesinde Kadın Hakları ile ilgili yayımladığı yazı sebebiyle muhafazakar kesimin tepkisini çekmiştir. 31 Mart ayaklanması sırasında öldürüceleği endişesiyle oğlu ile beraber bir süreliğine Mısır’a kaçmak zorunda kalmıştır. 1909 senesinde İstanbul’daki yaşamına geri dönen Halide Edip, yazmış olduğu siyasi içeriklerin yanında edebi eserler de yazmaya başlamıştır. Aynı dönem öğretmenlik ve müfettiş olarak çalışmıştır. 

1920 yılında Anadolu’ya kaçarak Kurtuluş Savaşı’na katılmıştır. 1923 yılında bu savaşı konu edindiği “Ateşten Gömlek isimli eserini yayımlamıştır. 

1935 yılında Londrada Sinekli Bakkal isimli eserini “The Clown And His Daughter” ismiyle yayınlamıştır. Türkçe olarak aynı yıl Haber gazetesinde bölümler halinde yayımlanan eser, 1936 senesinde kitap olarak yayımlanmıştır. 

Halide Edip Adıvar, eserlerinde güçlü ve bağımsız kadın karakterlere yer vermiştir. 

1939 yılına kadar yurtdışında yaşayan Halide Edib Adıvar İstanbul’a döndükten sonra 1 sene sonra İstanbul Üniversitesi İngiliz Filolojisi Kürsüsü Başkanlığı yapmıştır. 1950 yılında Demokrat Parti listesinden bağımsız milletvekili olan yazar, 1954 yılında görevinden istifa ederek inzivaya çekilmiştir. Büyük yazar, 1964 senesinde hayata gözlerini yummuştur. 

Halide Edib Adıvar - Yazarın kitapları

Arama kriterlerini değiştir
37 Kayıt bulundu Toplam 2 Sayfa << < 1 2 > >>
Kapat