1971 Kastamonu- Azdavay doğumlu olan Erdal Arslan, ilk ve orta öğrenimini Azdavay’da tamamladıktan sonra 1993 yılında Yozgat MYO Muhasebe bölümünde ön lisans eğitimini bitirdi. 2013 yılında 42 yaşında iken çocukluk hayali olan Tarih Lisans eğitimine başladı ve 2016 yılında Kastamonu Üniversitesi Tarih Bölümünden bölüm birincisi olarak mezun oldu. Halen aynı üniversitede Tarih alanında Yüksek Lisansını yapmaktadır.
İlk yazıları lise yıllarında ulusal gazetelerin okur köşelerinde yer bulan Arslan, 1999 yılından itibaren Kastamonu yerel gazetelerinde köşe yazarlığına adım attı ve halen Kastamonu Nasrullah Gazetesi’nde yazmaktadır. Kastamonu’da birçok sivil toplum örgütünde kurucu başkan, başkan ve yönetim kurulu üyeliği yapan yazar halen Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.
Özellikle Kastamonu tarihi, Mehmet Akif ve Vakıf Medeniyeti alanlarında Kastamonu, Ankara ve İstanbul’da okullar ve STK’larda yüzlerce konferans veren Erdal Arslan, Kastamonu’da açılan ilk Yazarlık Atölyesi’nin de öncüsü ve eğitmenidir.
İlk kitabı 2004 yılında yayımlanan yazar, birçoğu Kastamonu özelinde yirmi kadar kitaba imza attı. 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu organizasyonu kapsamında Kastamonu Hikayeleri ve Mehmet Akif’in Kastamonu Günleri adlı eserleri prestij yayınlar arasına seçilerek özel baskı yapıldı. Bazı kitapları şunlardır:
Hiç’inci Yokul Şahsın Hikayesi (2019)
Zalifre (Tarihi Roman), 2006
Kastamonu Hikayeleri (Tarihi Hikaye), 2006, 2009, 2018 yıllarında 3 baskı.
Manifesto : Mehmet Akif’in Kastamonu’da Milli Mücadele Çalışmaları (Tarihi Araştırma), 2012, 2018 yıllarında 2 baskı.
Baltacı (Tarihi Roman), 2018
Kastamonu’da İlginç Vakıflar (Çocuk Hikayesi), 2018
Pir Dede (Çocuk Hikayesi), 2016
Kerpiçten Cami Yakışmaz (Çocuk Hikayesi), 2017

Arama sonucunda hiçbir kayıt bulunamadı.
İsterseniz aşağıdaki formu kullanarak daha detaylı arama yapabilirsiniz.
-
0
Kapat