Gülse Birsel, Şener soyadıyla İstanbul’da doğdu. Beyoğlu Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. Üniversitedeyken Aktüel dergisinde çalışmaya başladı. Aynı dergide editörlük yaptı, başka dergi ve gazetelere yazılar yazdı.
New York’ta Columbia Üniversitesi’nde sinema üzerine yüksek lisans yaptı.
1996’da İstanbul’a döndü, Esquire ve Harper’s Bazaar dergilerinin yayın yönetmenliğini yürüttü. 2001’den 2012 yılına kadar Sabah gazetesinde yazılar yazdı.
Mart 2002-Mart 2004 arası g.a.g. programının metin yazarlığı ve anlatıcılığını yaparak televizyona adım attı. Şubat 2004’ten Haziran 2009’a kadar süren “Avrupa Yakası” dizisinin senaristi ve oyuncularından biri olarak çalıştı. Hırsız Var ve 7 Kocalı Hürmüz filmlerinde rol aldı. Ocak 2012-Kasım 2014 arasında yayınlanan “Yalan Dünya” dizisinin senaristi ve oyuncusu olarak görev aldı.30 Mart 2013’ten beri Hürriyet gazetesinde yazmaktadır.
Elinizde tuttuğunuz altıncı kitabıdır. Yaşamı boyunca istediği iki işi, yani yazarlık ve oyunculuğu yapmakta, bir de üzerine para almaktadır. Hayatından memnundur.

Gülse Birsel - Yazarın kitapları

Arama kriterlerini değiştir
Kapat